tisdag, november 25, 2008

Dammsugare klar

När nu symaskinen krånglade igår (eller var det skit bakom spakarna?) så virkade jag klart en dammsugare istället. Jag vill tacka Fröken Elsa för all hjälp som gjorde att min dammsugare blev väldigt fin. Mitt första försök blev jag ju, som sagt, inte speciellt nöjd med men nu vet jag hur det ska gå till!När den var färdig virkade jag vidare på min rosa sjal som jag började med i fredags. Det går så väldigt bra och den blir jättefin. Men den får ni vänta på att se tills den är klar! Det är inte så långt borta :-).

6 kommentarer:

Äppel Päppel sa...

Åh vad fin! Önskar att jag kunde virka!

Cantina sa...

Tack! Det är faktiskt inte så svårt att virka. Jag är verkligen nybörjare men jag har hittat en jättebra hemsida som förklarar väldigt grundligt! Då blir det lättare!

Marie sa...

Vad fin din dammsugare blev. Kul att jag kunde hjälpa till! :)

Cantina sa...

Ja, utan dig hade det nog inte blivit någon dammsugare! Nu funderar jag på att virka en korg att ha allt i enligt mönster på din blogg. Eller så syr jag en sån där modern sak att fikabröd i...

Marie sa...

Det är fint med sydda "korgar"...jag har två stycken...köpta då alltså som du säkert förstår :)

Det går ju säkert fortare att sy en "korg", men du kan ju virka en större bottenplatta och bara virka en låg kant runt om. Typ en sån korg jag gjorde av snöre. Men virka inte med snöre, virka med garn istället. Jag fick jätteont i handen (höll väl för hårt i virknålen) och fick en stoooor blåsa på tummen där virknålen hade tryckt in. Vilket gjorde att jag inte kunde virka på flera dagar :(

Har du provat att sy muffins och dammsugare? Det blir också himla fint.

Cantina sa...

:-)
Med ditt fina mönster skulle jag definitivt kunna virka en korg. Mitt problem är dock att bestämma mig för garn. Men jag lovar att det inte blir snöre i alla fall. Hoppas att din blåsa inte har hindrat dig att virka vidare!
Jag har inte provat muffins (men dammsugare mha av dig ju ;-)). Har du något mönster??