onsdag, oktober 29, 2008

Hemma väntar den!

Ringde hem och min bok har redan kommit :-)!

En sybok inköpt

Jag har köpt en bok! "Sy till småbarnen, 50-122 cl" heter den och är skriven av Anita Gunnars. Jag har hört att den här boken ska vara bra, men den är slut på förlaget. Jag kom dock över en och är så glad för det. Nu väntar jag bara på att den ska dimpa ner i brevlådan så att jag kan bläddra i den och börja längta efter tyger...


Sy till småbarnen av Anita Gunnars

måndag, oktober 27, 2008

Ottobre, och en stark längtan efter tyger

Jag köpte nya utgåvan av Ottobre i lördags och OJ vad inspirerad jag blev. Jag har aldrig läst Ottobre tidigare men nu ska jag nog till och med önska mig en prenumeration i julklapp. Jag blev så glad att det fanns ett mönster på tröja med raglanärm för jag har letat massor efter just ett sådant som jag kan utgå ifrån. Nu behöver jag inte leta mer. Dessutom kommer Elin att få en julklänning till jul...

Nu är jag så sugen på att få börja sy, men tyvärr fattas det fortfarande en viktig bit i min nya hobby - tyger!!! Visst har lönen kommit och det är ju det jag har väntat på, men tyvärr fick jag inte så mycket denna månaden som jag hade hoppats. Jag har bytt jobb och min första lön från det nya jobbet får jag tydligen inte förrän nästa månad och slutlönen från mitt gamla jobb får jag inte heller förrän då. Nu fick jag bara lön för den enda veckan jag hann jobba på mitt gamla jobb efter föräldraledigheten och det blir det ju inte så mycket tyger för!

Funderar ändå på att åka till Jofotex på lördag och shoppa loss för några hundralappar så att jag har en start i alla fall. Jag vill ju åtminstone sy min väska och sedan vill jag prova på att sy i lite stretchiga tyger och se om även jag kan göra muddar trots att min symaskin säkert inte har rätt söm för det. Kan ju behöva lite övning innan jag ger mig på riktiga projekt!

tisdag, oktober 21, 2008

Tyg inropat

Jag hittade en jättefin svart/vit tygstuv i bomull på Tradera som jag ropade in för 28 kr (inkl frakt). Den var inte så stor (65x49) men om den är tillräckligt stabil är jag sugen på att använda det till min väska som jag filurar lite på. Jag har hittat ett mönster som jag jobbar om lite för att passa mig. Lite andra mått alltså.

måndag, oktober 20, 2008

Ankelvärmare OCH handledsvärmare klara!

Sådärja! Det gick ju smidigt. Jag har nu knåpat ihop ankelvärmarna som jag skrev om tidigare idag. Och det gick så bra att jag gjorde ett par handledsvärme av bara farten.

Det var inte ett dugg svårt. Jag trodde nog att fleecen var stummare än den var och att jag var tvungen att sy fast någon slags kardborre för att fästa ihop i sidan. Men nu löste ju fleecen det av sig själv och jag behövde bara sy en tup som jag drar på som en strumpa. När jag hittade en elastisk söm på min symaskin (tror egentligen att sömmen är en fållsöm, men det funkade ju så varför inte) så löste sig allt jättesmidigt! Ankelvärmaren sydde jag i dubbelt tyg medan handledsvärmarna fick bli i ett lager. Vad fint det skulle kännas med ett namnband på dem nu bara :-).


Mönster: Eget
Material: Svart fleece från S&S.

Jag är med i en tävling!

Hos Retro Elephant kan man vinna en jättefin necessär!

http://www.retroelephant.com/2008/10/tvling-vinn-en-necessr.html

Namnband beställda!

Hoppsan!! Jag var inne på http://www.minanamnband.se/ och kikade lite. Och vips hade jag gjort en beställning! Resultatet blev som följer:



Ett tag var jag inne på att ha svart band och beige text för att göra det lite neutralt. Så att det inte skär sig med färgerna på alstret jag ska fästa namnbandet på alltså. Men som den rosa tjej jag är så kunde jag inte hålla fingrarna i styr och klickade för rosa i alla fall! Vi får se om jag ångrar mig sen, men då är det väl bara att beställa nya!

Ankelvärmare

Ikväll ska min man repa länge så jag är "ensam" hela kvällen efter att barnen lagt sig. Jag funderar på att rota lite i mitt lilla tygförråd och se om jag hittar någon svart fleece som jag kan klippa lite i. Jag funderar nämligen på att sy ankelvärmare.

Jaha, undrar ni, vad ska man med det till? Jo, förstår ni - är man så frusen som jag är så snurrar det ständigt omkring nya och gamla idéer i huvudet om hur man kan göra vardagen lite varmare. Förra veckan var jag konstant nerkyld på jobbet. Inte för att det är speciellt kallt på jobbet (enligt alla andra) utan för att jag helt enkelt inte kan värma upp mig själv. Värst är fötter och händer. Idén kom då att sy något som jag kunde ha runt anklarna som var extra kalla. Något diskret och varmt. Tankarna for snabbt till svart fleece. Egentligen skulle det väl vara enklare att ha något elastiskt som man kan dra på sig som typ strumpor, men jag behöver ankelvärmarna NU och det enda varma jag har hemma är fleece. Kanske blir det någon lösning med kardborre i sidan... Vi får se! Men nu är jag jättesugen på att ta fram symaskinen och sätta saxen i tyget!

Och vem vet! Går det riktigt bra kanske det blir några handledsvärmare också!

måndag, oktober 13, 2008

Jag har köpt tyg!

Jag var nere på stan på lunchen och kilade in på Ohlssons tyger för att se om det fanns några bra mönster på barnkläder. Det gjorde det inte tyvärr. Jag gick då istället ner i källaren där de har en del stuvar och kikade runt lite. Hittade ett jättefint bomullstyg i vitt med röda blommor. Eller egentligen var det en panelgardin (57x150cm) och en kökshandduk, men tyg kan man använda till mycket!

Det trevliga i kråksången var inte bara att tyget var fint utan priset var inte heller fel. Gardinen hade kostat 100 kr och handduken 30 kr, men dessa var nedsatta till 50 kr respektive 15 kr. Det är ju inte fel, men det tar inte slut där. Det satt ytterligare en 50%-lapp på den som resulterade i att hela kalaset kostade 32.50! Inte illa va?

torsdag, oktober 09, 2008

Mitt första projekt

Nu har jag bestämt mig för vad mitt första projekt ska bli. Jag behöver någonting att bära en pärm, ett kollegieblock, pennor, mobilladdaren och andra mobiltillbehör i. Jag ska alltså göra en väska som ser lite så där lagom professionell ut som jag kan ha till och från jobbet.

Den kommer att gå i svart och vitt - en svart botten och ett svartvitt mönster resten av väskan. Svarta (eller kanske vita?) remmar att bära i. Insidan kommer att gå i beige.

När jag ventilerade mina tankar med en vän blev hon eld och lågor och ville också ha en sådan väska. Om det går bra syr jag kanske en till henne också för det kan hon vara värd!

Nu inväntar jag bara lönen så att jag kan beställa tyger och sätta fart! Fast egentligen behöver jag väskan redan nu...

onsdag, oktober 08, 2008

tisdag, oktober 07, 2008

Bloggdesign

Jag jobbar på att få ordning på designen på min blogg innan jag börjar lägga in några vettiga inlägg. Jag har ännu inte gett mig in i syandet ordentligt, men idéerna rusar fram i huvudet. När nästa lön kommer... DÅ...
Idéerna är barnbyxor i velour, julkänning till dottern, väska att ha pärm och kollegieblock i till jobbet, sminkväska till mitt nyinköpta, dyra smink...

Jag får även mycket inspiration från andras sybloggar så idéerna tar aldrig slut. Har även sett att andra har märkt sina alster med ett namnband och jag vill ha likadant. Jag har bestämt hur det ska se ut (tror jag), men ännu inte beställt dem från http://www.minanamnband.se/. Jag har lagt "mitt" namnband i vänsterspalten!

Jag har några "gamla" avslutade syprojekt som jag tänkte lägga in och visa här. Jag ska även markera dessa med namnbandet så att det blir rätt och riktigt :-).

lördag, oktober 04, 2008