tisdag, januari 27, 2009

Klädkris!

Jag ska gå på bankett om exakt en vecka. Det ska bli väldigt roligt men nu har jag eventuellt stött på ett "litet" problem. Jag provade klänningen jag tänkte ha i helgen och insåg att den var lite fläckig. Men eftersom jag är ute i god tid vad gäller kemtvätt så skulle väl inte det vara några problem tänkte jag. Idag skulle jag lämna in den. Jag åkte först till ena kemtvätten. Där skulle jag få hämta den i slutet av nästa vecka. Alldeles för sent med andra ord.

Jag åkte då till den andra kemtvätten och där tog de emot den och sa att "...så får vi se om den är klar på tisdag". Nej, stopp, vänta! Kan de inte garantera att klänningen är färdig på tisdag? Nej. De sa att jag kunde ringa på måndag och höra hur de låg till.

Men detta funkar ju inte!! Jag kan ju inte få reda på, på måndag eftermiddag, att jag inte har någon klänning till banketten på tisdag kväll! Jag har ingen möjlighet att gå ut och shoppa i sista minuten! Jag står och representerar mitt företag hela tisdagen.

Nu går ju tankarna vilt i huvudet om jag ska sy en ny klänning, om jag ska ut på stan redan nu och leta efter en ny eller om jag ska chansa på att den är klar och då i värsta fall få gå i en fläckig klänning! Suck! Och jag som hade allt redan färdigplanerat! Trodde jag...

2 kommentarer:

Fröken Eko sa...

Aj då! Låter inte så bra med klänningen!

Men kanske du kan göra så, att du för klänningen till kemtvätten som trodde att den kanske kunde avra färdig till tisdag. Sen går du i helgen och tittar på kläder och väljer färdigt ut vad du ska köpa, ifall om...
Så om klänningen inte blir ren till tisdag så kan du gå köpa de nya kläderna på måndag eftermiddag, efter att du ringt å kollat med kemtvätten.
Eller kanske du har nån kompis du kan panik-låna en outfit av?

Cantina sa...

Tack, det var ett bra förslag!
Jag lämnade in klänningen igår som det var tänkt. Ren måste den ju bli ändå även om den inte blir använd på tisdag.
Hoppas bara att det finns något i affärerna nu och att inte allt är borta och slut.