torsdag, januari 29, 2009

Mössbeskrivning önskas i denna syr-inte-så-mycket-tid

Det har varit en hel del långa telefonsamtal på kvällarna nu i ett par dagar så jag har inte hunnit sy så mycket som jag hade önskat. För att testa min nya symaskin sydde jag lite i förrgår på en klänning som Elin skulle ha haft när hon var bara någon månad gammal, men som blivit liggande i över 3 år. Igår tänkte jag att jag skulle sy en mössa - hur svårt kan det vara? Resultatet var: symaskinen fungerar klockrent men mitt huvud är det värre med - jag tänker som en kratta. Mössan blev tokful och lades genast i lådan med hemmastuvar eftersom jag inte hade ork att ta itu med en hel massa ändringar för att få den bra.

Finns det någon där ute som har en beskrivning på hur man syr ihop en enkel mössa? Vilka mått är bra? Vad ska man tänka på? Vilka material?

2 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Har ingen hjälp att ge dig, men kan säga så mycket som att jag också snart får hem en symaskin, ser framemot det! Och då behöver jag hjälp med vart man kan köpa fina tyger etc.

Cantina sa...

Men vad roligt :) Vad blev det för en maskin??
Fina tyger kan man köpa lite var stans. Kan ju mest ställena runt omkring mig och då är det Jogotex i Söderköping och Tygvaruhuset i Norrköping som jag har handlat på. Sedan funkar ju Ohlssons och Åhléns...