torsdag, januari 15, 2009

Nattlinne som tröst

Elin, min dotter, har fått vattkoppor. Hon tänkte direkt på kompisen som hon fått vattkopporna av och kom på att kompisen hade nattlinne när hon hade pricksjukan. Elin äger inget nattlinne utan hon kör fortfarande med pyjamas.

Men det är klart att hon ska ha ett nattlinne när hon är sjuk så hon fick välja tyg så sydde jag ihop nattlinnet nu ikväll när hon somnat. Här är resultatet.Tyget är väldigt somrigt med små blommor på en rosa bakgrund och till det valde jag brun mudd. Den snygga, dekorativa sömmen i halsen blev inte alls dekorativ och snygg. Nej, den blev rent av ful. Så ful att man får skämmas. Men nu vet jag det och hon ska ju bara sova i den. Det var i alla fall kul att jag vågade ta mig över den mentala tröskeln att sy en tröja (eller en förlängd sådan) i jersey. Vet inte varför jag har fått för mig att det skulle vara så svårt! Nu är det i alla fall gjort så nu är det bara att sy fler.

Det som var tråkigt var att den bruna tråden och jag inte kom överens på hela kvällen. Den trasslade sig och gick av mest hela tiden. Suck! Hoppas att vi har blivit vänner till nästa gång jag ska sy något i brunt. Godnatt!

Mönster: Förlängd pyjamaströja från boken Sy kläder till småbarnen.
Tyg: Rosablommig jerseystuv och brun mudd från Ohlssons tyger.
Storlek: 104/110

3 kommentarer:

Lina sa...

Klart hon ska ha ett nattlinne! Favvoplagget här hemma och framför allt svalt och skönt och inte skavigt när man har vattkoppor!
Tycker det ser helt ok ut! Iaf så här på bild.

Veronica Tingvall sa...

Jättefint! vad lycklig hon kan vara som har en så fin mamma som syr ett nattlinne. Stackars liten att ha vattkoppor, det är ju inte så kul men skönt när det är över.
Hoppas ni får en fin dag imorgon och att vattkopporna bara kliar och inte har feber och sånt med sig.

Kram/Veronica

Cantina sa...

Elin provade nattlinnet i morse och var så nöjd. Hon hängde upp det på kroken och sa
- Den ska jag ha i natt!
Som tur är har hon (just nu) bara några enstaka prickar. Igår kväll räknade jag till 12 varav endast 2 var vätskefyllda och det verkar inte klia heller något vidare. Ingen feber heller så hon är sitta vanliga gamla jag. Skönt. Men vi är ju precis i början så det kan väl explodera förstås!
Lina - nattlinnet är jättefint. Det är bara dekorationssömmen som blev katastrofal. Finns en anledning till att jag inte tog en närbild där...