måndag, januari 05, 2009

Symaskinen har havererat

Tänkte att jag skulle sy lite idag på eftermiddagen. Det slutade med att jag är tvungen lämna in min symaskin på sevice. Undertråden trasslade sig på en gång och när jag lyckades få loss tyget och trasslet så såg jag att hållaren till undertrådens spole hade släppt på något sätt och jag har ingen aning om hur jag ska få dit den där den ska vara igen. Blir alltså tvungen att ta en sypaus trots att jag tänkte sätta igång med syandet igen efter jullovet. Kanske kan de rengöra och smörja den också när de ändå tittar till den. Tyvärr kan jag inte lämna in den förrän på onsdag eftersom det är röd dag i morgon och de har stängt. Sedan vet jag inte hur länge de tänker behålla den så här lär jag få abstinens. Jobbigt!

Jag får väl virka lite istället och det gjorde jag ikväll. Virkade vidare på svärmors sjal och nu är den snart färdig...

En "rolig" grej som hände i sammanhanget var att min dotter Elin ville hjälpa mig att städa min luddiga symaskin så dammsugaren åkte fram. Hon viftade lite för mycket med dammsugarmunstycket så pressarfoten lossnade och gissa var den tog vägen. Just det! In i den mycket fulla dammsugarpåsen. Yes! Men nu är den urplockad och fastsatt på symaskinen igen!

2 kommentarer:

Assi sa...

Vad tråkigt med din symaskin! Typiskt att det händer när det är röda dagar så att man får vänta extra länge. Hoppas de kan laga den på en gång så att det inte behöver ta så lång tid innan du får tillbaka den.
Assi

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Vad trist med maskinen. Hoppas att de kan laga den fort.