fredag, februari 27, 2009

Nya utmaningar

Igår gick jag förbi garnaffären. Jag visste egentligen inte om jag behövde något speciellt, men jag var ändå nere på stan och kunde inte låta bli att sticka in näsan.

Kvinnan i affären är alltid så trevlig så vi pratade en stund. Jag berättade att jag funderade på att lära mig läsa stickmönster och hade funderat på att sticka sockar. Hon var mycket hjälpsam och visade hur man skulle göra.

Det slutade med att jag gick därifrån med ett stickmönster på ett par raggsockar, gråvitt garn och strumpstickor så nu ska här stickas sockar.

Jag var också tvungen att fråga kvinnan i affären om det var hon som är mamma till en av mina arbetskamrater och det var det. Då kontrar hon med att
- "Jaha, då måste det vara du som är tjejen på som syr och pysslar så mycket. Min dotter har berättat om dig. Du verkar vara en riktig allmänpysslare".

Då hade min arbetskamrat berättat om mig för sin mamma och bla om vad jag tyckte om utbudet av tygaffärer här i stan (som är förskräckligt dåligt). Sedan pratade vi lite kring det. Roligt när man har lite koll på varandra trots att man inte känner varandra :-).

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Vilken garnaffär handlar du i?
Lycka till med sockorna. Jag hade svårt för det ända tills jag köpte mina bambustikor, då blev det lätt som en plätt :-)
Kram/Veronia

Cantina sa...

Då kanske jag skulle ha köpt bambustickor trots allt. Jag stod och velade mellan bambu och vanliga och det blev till slut vanliga eftersom de var billigare. Jag vet ju inte om jag kommer att greja det här! och då kändes det bättre att köpa de jag köpte.
Jag handlar i Berg och Granboms handarbetsaffär på Bokhållareagatan 2.
Var handlar du?

pysselmamman sa...

Det är ju tur att man är känd för något bra och positivt!
Lycka till med dina sockar, vi hoppas du lägger ut resultatet oavsett om det blir ett par färdiga sockar eller ett trassligt nystan!!

Cantina sa...

:-D Självklart kommer jag att lägga ut sockorna för allmän beskådan oavsett kvalitet!!