tisdag, mars 10, 2009

Resa!

Jag ska åka till Indien!! Till Bangalore!

Mitt projekt tyckte att det vore bra om jag åkte till Indien för att hälsa på våra kollegor där. Det är vettigt och ett riktigt äventyr. Tyvärr blir jag så otroligt nervös inför sådana här grejer eftersom jag är ett kontrollfreak utan någon som helst resvana och som dessutom hatar att flyga.

Finns det någon att hålla handen då? Nej, jag ska åka med en kollega från USA som jag inte känner nämnvärt och han möter upp i Frankfurt. Alltså måste jag göra första trippen dit helt ensam. Detta är väldigt nyttigt för mig men jag mår samtidigt inte bra av det. Inte förrän efteråt då det har stärkt mitt självförtroende. Allt hänger dock på att visumet går igenom och det är lite ont om tid, men vi hoppa på det bästa.

Nu till en fråga till er som rest en del eller åtminstone någon gång. Eftersom jag hatar att flyga behöver jag sysselsätta mig med något och visst kan jag läsa böcker men kanske inte i 9 timmar i sträck. Jag skulle hellre ha möjlighet att virka eller sticka men nu kommer den stora frågan - FÅR man det? Är det någon som VET om det finns några regler för detta? Jag har pratat med vänner om det och kommit fram till att om man har en virknål av största storleken kan den ju knappast anses vara skadlig. Om man dessutom väljer bambu eller dylikt så minskar risken ännu mer. Men är det någon som vet och som har provat själv? Delge gärna era erfarenheter, tips eller funderingar.

Är det någon som varit i Indien förresten?? Tips mottages tacksamt!

2 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Oj vad spännande! Jag är osäker över det där med stickor och nålar men jag tror att grejer i rä kanske är o.k

Håller tummarna för att det ska bli av. Kram/Veronica

Anonym sa...

Hej! Vilken fin blogg du har!
Jag åkte till London och tog med mig en plastvirknål strl 10. Jag frågade på Arlanda (efter jag passerat säkerhetskontrollen) och de sade att de lät folk ta med stickor och virknålar, men de kunde inte lova att andra flygplatser tillät det. När jag åkte från Heathrow lade jag virknålen i sminkväskan, för där tänkte jag att den smälte in bäst och det var ingen som sade ngt om det. Dock tittade de andra resenärerna lite konstigt på mig när jag satt och virkade hela flygresan. Lycka till och ta med mkt garn, 9 timmar är lång tid!