söndag, mars 01, 2009

Upprepning av annan betydelse, tyvärr...

Igår satt jag och knepade och knåpade med sockstickningen. Det var klurigt och svårt att få till och jag repade upp ett flertal gånger för att det inte blev bra med början. Till slut gick det och sedan stickade jag på. Det var faktiskt svårare än jag trodde att sticka med 4 stickor, men helt klart en erfarenhet rikare. Det blev varken jämnt eller snyggt så jag har lite att jobba på. Jag hann i alla fall ända till hälen och sen kände jag att det var dags att sova.

Nu ikväll hade jag tänkt att fortsätta med hälen, men så blev det inte riktigt. När Elin såg på Bompa lyckades hon dessutom få syn på stickningen och hon ville väl också försöka. Det får man väl ändå se som något positivt - att hon vill försöka det som mamma gör. När jag fick se henne satt hon och vevade garnet runt händerna och det var garn överallt. Jag rusade dit, hoppandes att mitt arbete inte hade gått förlorat. Jag hittade stickningen under henne och konstaterade att min värsta farhåga hade slagit in - Elin hade dragit ur alla fyra stickorna ur arbetet.

Jag försökte rädda arbetet men det är lättare att reparera EN tappad maska än 36 sådana. Efter ett tag fick jag inse att det var kört och bara att repa upp. Jag var inte speciellt glad då. Inte Elin heller som insett hur fel hon tydligen hade gjort.

Nu sitter jag här och stickar ifatt. Mitt mål för ikväll är att vara på samma plats som jag var i går kväll.

2 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Uch vad tråkigt:-(
Hoppas du har en trevlig kväll ändå
Kram/Veronica

Assi sa...

Vad synd att du inte kunde rädda din stickning! Bara att ta nya tag!Jag vill också lära mig sticka sockor! Det finns ju så många fina mönster på sockor
Assi