måndag, juli 27, 2009

Prinsessklänningen...

Nu är vi tillbaka efter en vecka i Bohuslän, en familjegrillfest (vilket blir rätt mycket folk eftersom min familj är rätt stor) och ett barnkalas. Phu!

Ville visa den mycket uppskattade prinsessklänningen som Elin fick lagom till sin 4-årsdag. Allt tyg och alla band (förutom dragkedjan och vanlig sytråd) är köpt på rea eller från stuvlådor. Jag utgick från ett Buttericksmönster men gjorde en del förändringar. Till exempel gjorde jag dubbla lager i kjolen - ett för det enfärgade tyget och ett för brokaden. Dessutom lade jag till en V-formad bit i livdelen som jag prydde med spetsband och även puffärmar och den övre kjolen fick spets.

Jag är otroligt nöjd över resultatet även om jag inte lade ner hela min själ i klänningen i och med att den faktiskt ska lekas i. Elin är också mycket nöjd tack och lov även om hon blev lite besviken över färgen till en början. Jag hade nämligen visat henne mönstret och där var klänningen röd så hon trodde att hennes klänning också skulle bli röd. Istället går den i creme-vitt/gult.

By the way - problemet med symaskinen verkade vara SBS - skit bakom spakarna...

Förstora gärna bilderna genom att klicka på dem...

Mönster: Butterick B4320
Tyg: Brokad och enfärgat tyg (vad det nu kan vara - sånt man har i brudklänningar typ) är från stuvlådan på Tygvaruhuset i Norrköping. Spetsband är från Tygaffären i Berga, Linköping.

2 kommentarer:

Evas Passion sa...

gud vad vacker!!!!!!!!!

Helena sa...

Jättefin! Den ser väldig välsydd ut tycker jag! Söt prinsessa också :-)