torsdag, augusti 27, 2009

Obloggade klänningar

Oj, oj, oj! Länge sedan sist.

Jag har fixat lite med våra kläder inför ett bröllop som vi var inbjudna till. Egentligen behövdes det inte göras något alls för alla hade redan fina kläder, men ett tillfälle att sy och fixa något fint kommer ju inte så ofta så jag kunde ju inte låta bli. Pga detta har jag inte hunnit blogga om allt jag faktist sysselsatt mig med men här kommer åtminstone lite av alla saker jag knåpat ihop.

Jag piffade upp min egen klänning som jag sydde till förra årets bröllop. Jag sydde på en tyllkant på underklänningen som jag hittade på rea på Ohlssons. Den är rosaglittrig. Egentligen hade jag tänkt att sy en underkjol så att jag kunde välja om jag skulle ha den där tyllkanten eller inte men det blev inte alls bra så till slut sydde jag på den på den befintliga underklänningen.

Arvid leker

Elin fick en helt ny klänning till bröllopet och hon var givetvis väldigt nöjd - klänningen var ju rosa, hon fick ha sina finskor och hon hade lockar i håret.
"Mamma, jag ska vara FINAST på bröllopet i min "giftklänning""!
Klänningen är sydd i rosa finklänningstyg (att jag inte kan komma på vad det heter) från ett mönster från Butterick som jag givetvis ändrade på. Jag sydde till ett foder och satte på en tyllkant på underkjolen. I midjan satte jag ett vitt band med broderade vita rosor på som skulle knytas bak. Tyvärr syns inte hela klänningen på bilden eftersom det var lite kyligt ute och Elin ville ha tröjan på sig. Arvids fluga svängde jag ihop straxt innan vi skulle åka...

Mina söta barn på bröllop.

Mönster: Modifierat Butterick B4718
Tyg: Rosa tyg, fodertyg och tyll från Ohlssons, band från Husqvarna-butiken här i stan.
Näst på tur att blogga om är Biklänningen. En gul- och svartrandig klänning i stretchjersey. Inte mycket att säga egentligen förutom att Elin vägrade ta av sig den när jag provade den på henne. Hon fick ha den på sig när vi åkte ner på stan och köpte svart muddväv att kanta med :-) Jag provade en ny variant av bandkantning. I alla fall ny för mig och det var mycket smidigare och oändligt mycket snyggare slutresultat så nu är det den varianten jag kommer att köra med.

Biklänning - namnet kommer från svart- och gulrandigheten

8 kommentarer:

Evas Passion sa...

vad du ar duktig!!!ha en bra kvall!

Beata sa...

Vilka fina klänningar!

Cantina sa...

Tack så mycket :-)

Helena sa...

Jättefina klänningar!

Susilull sa...

Så fina ni blev allihop!!
Visst är det roligt med tillfällen då man får fixa lite extra fina saker!
Apropå sjalen jag stickat;
Det finns en länk till mönstret om du klickar på "Swallowtail" i mitt inlägg. Det är ett gratis pdf-mönster, du hittar det säkert om du googlar på Swallowtail och Evelyn Clark också.
Mönstret är på engelska och har både diagram och skrivna instruktioner, efter varje del står det hur många maskor du skall ha - bra koll att man stickat rätt!
Jag är ingen hejare på engelska mönster, men detta tycker jag är lätt och roligt!
Lycka till!!

Lina sa...

Hej!
Har du hoppat av facebook nu när jag hittat dit? Kan inte hitta dig hur jag än letar....

Cantina sa...

Folk säger att jag är rätt anonym där. Vet inte riktigt vad jag har för inställningar. Ska försöka leta reda på dig!

Frida sa...

Vad duktig du är att sy, det är något som jag inte alls behärskar, på sin höjd lägga upp gardiner.
Söta kläder på söta barn:)