måndag, mars 30, 2009

Intet nytt...

Det var väldigt länge sedan jag skrev, men jag lever och finns. Jag är hemma ifrån Indien och den resan var både, varm, intressant och givande.

Veckan efter hemkomsten (alltså förra veckan) kände jag mig helt däven. Berodde inte på resan, men jag hade varken ork eller lust till någonting egentligen. Jag har dock skapat lite trots det. Jag har stickat färdigt Elins strumpor, jag har handlat tyger, både i Indien och här hemma, införskaffat lite nya mönster och jag har påbörjat ett nytt virkprojekt; en vit pläd. Där har jag inget mönster att utgå ifrån utan jag improviserar lite på vägen.

Återkommer med mer info inom kort...

måndag, mars 16, 2009

söndag, mars 15, 2009

Min resa har börjat...

... och ni som vill veta mer kan läsa i min andra blogg http://cantina-bitar.blogspot.com/.

tisdag, mars 10, 2009

Resa!

Jag ska åka till Indien!! Till Bangalore!

Mitt projekt tyckte att det vore bra om jag åkte till Indien för att hälsa på våra kollegor där. Det är vettigt och ett riktigt äventyr. Tyvärr blir jag så otroligt nervös inför sådana här grejer eftersom jag är ett kontrollfreak utan någon som helst resvana och som dessutom hatar att flyga.

Finns det någon att hålla handen då? Nej, jag ska åka med en kollega från USA som jag inte känner nämnvärt och han möter upp i Frankfurt. Alltså måste jag göra första trippen dit helt ensam. Detta är väldigt nyttigt för mig men jag mår samtidigt inte bra av det. Inte förrän efteråt då det har stärkt mitt självförtroende. Allt hänger dock på att visumet går igenom och det är lite ont om tid, men vi hoppa på det bästa.

Nu till en fråga till er som rest en del eller åtminstone någon gång. Eftersom jag hatar att flyga behöver jag sysselsätta mig med något och visst kan jag läsa böcker men kanske inte i 9 timmar i sträck. Jag skulle hellre ha möjlighet att virka eller sticka men nu kommer den stora frågan - FÅR man det? Är det någon som VET om det finns några regler för detta? Jag har pratat med vänner om det och kommit fram till att om man har en virknål av största storleken kan den ju knappast anses vara skadlig. Om man dessutom väljer bambu eller dylikt så minskar risken ännu mer. Men är det någon som vet och som har provat själv? Delge gärna era erfarenheter, tips eller funderingar.

Är det någon som varit i Indien förresten?? Tips mottages tacksamt!

söndag, mars 08, 2009

Socka nr 2 klar

Andra sockan gick mycket lättare. Jag fick bättre ordning på stickningen kring hälen och jag har definitivt gjort framsteg. Kul. Nu ska bara ändarna fästas så är de klara. Inser också att det måste bli lite kallt innan det får bli vår så att Arvid får möjlighet att använda sockarna. Nästa år är de säkerligen för små!

Jag hade lite tur också. Jag hade en del garn kvar på första nystanet så jag tänkte att jag skulle börja med att använda upp det för att sedan skarva med det nya nystanet. Men första nystanet räckte precis. Ni kan se på bilden hur mycket som blev kvar av nystanet. Jag har inte klippt av tråden utan det är änden på nystanet! Tur va?!

Nu har jag också klarat en personlig utmaning. Jag har bestämt mig för att lära mig läsa stickbeskrivningar och detta var alltså steg 1. Och det gick ju bra och sporrar mig att testa fler beskrivningar.

Mönster: Svarta Fårets raggsocksmönster (97).
Garn: Svarta Fårets raggsockgarn, färg 01 (gråvit). 70% ull, 30% polyamid.
Stickor: Strumpstickor strl 4.
Tvättråd: 40 grader, strykning (2 prickar), ingen tumling.

onsdag, mars 04, 2009

En raggsocka klar

Det blev till slut en liten stickad socka!! Den blev inte riktigt lika fin som på bilden och det var ruskigt klurigt kring hälen men jag tror att det klarnar ju fler sockor jag gör. Jag trodde att jag hade gjort den alldeles för stor men när jag satte på Arvid sockan så satt den perfekt! Nu gäller det att göra en till likadan (eller bättre).

Elin ville också ha ett par sockor och hon tittade på mönstret där det finns säkert 15 sockor i olika färg. Hon såg ett par rosa som hon ville ha och varje gång jag tog fram stickningen var hon noga med att tala om att just den sockan minsann INTE var hennes utan Arvids. Hon verkar inte vilja ha en tråkig grå!

söndag, mars 01, 2009

Upprepning av annan betydelse, tyvärr...

Igår satt jag och knepade och knåpade med sockstickningen. Det var klurigt och svårt att få till och jag repade upp ett flertal gånger för att det inte blev bra med början. Till slut gick det och sedan stickade jag på. Det var faktiskt svårare än jag trodde att sticka med 4 stickor, men helt klart en erfarenhet rikare. Det blev varken jämnt eller snyggt så jag har lite att jobba på. Jag hann i alla fall ända till hälen och sen kände jag att det var dags att sova.

Nu ikväll hade jag tänkt att fortsätta med hälen, men så blev det inte riktigt. När Elin såg på Bompa lyckades hon dessutom få syn på stickningen och hon ville väl också försöka. Det får man väl ändå se som något positivt - att hon vill försöka det som mamma gör. När jag fick se henne satt hon och vevade garnet runt händerna och det var garn överallt. Jag rusade dit, hoppandes att mitt arbete inte hade gått förlorat. Jag hittade stickningen under henne och konstaterade att min värsta farhåga hade slagit in - Elin hade dragit ur alla fyra stickorna ur arbetet.

Jag försökte rädda arbetet men det är lättare att reparera EN tappad maska än 36 sådana. Efter ett tag fick jag inse att det var kört och bara att repa upp. Jag var inte speciellt glad då. Inte Elin heller som insett hur fel hon tydligen hade gjort.

Nu sitter jag här och stickar ifatt. Mitt mål för ikväll är att vara på samma plats som jag var i går kväll.