torsdag, april 30, 2009

Lite nya, populära grejer

Nu äntligen ska jag blogga om två saker. Sockorna som min dotter beställde och ett nattlinne som hon fick på köpet.

Det var ju ett tag sedan jag avslutade dessa projekt (typ början av april) men å andra sidan har jag ju varit usel på att blogga så på ett sätt ligger jag ju inte efter :-).

I alla fall - sockarna stickades efter samma mönster som sockarna till sonen. Dottern bestämde själv vilket garn det skulle vara (och hon var riktigt bestämd) så det var bara att sätta igång. En skillnad mot Arvids sockar var dock att jag stickade Elins bendel annorlunda. Arvids socka stickades med en avig, en rät osv för att få resårstickning. På Elins stickade jag istället två aviga, två räta osv och jag måste säga att det blev snyggare.


Nystickade sockar under ett uppdraget nattlinne
Mönster: Svarta Fårets raggsocksmönster.
Garn: Svarta Fårets raggsocksgarn nr 58, 70% ull, 30% polyamid.
Stickor: Strumpstickor nr 4.
Tvättråd: 40 grader, strykning (2 prickar), ingen tumling.

Nattlinnet då. Jo, jag hittade givetvis ännu mer stuvar på Ohlssons och har länge tänkt göra just ett nattlinne eller en pyjamas av det. Med lite lila muddväv och ett förlängt tröjmönster var det klart. Det blev nog en storlek 110 tror jag och hon kan alltså ha den ett bra tag. Glömde dock att man inte skulle lägga till sömsmån i halsen så den blev lite snäv, men det är absolut inga problem. Dessutom har jag ingen aning om vad som hände med ärmarna. Det blev för mycket tyg i ärmen och passade inte till ärmhålet. Istället för att fundera en massa, ändra, mäta, klippa, svära, gjorde jag helt enkelt några veck uppe på axeln vilket gav lite puffärmskaraktär. Klart!

Godnattsaga
Närbild på tyget
Mönster: Förlängd pyjamaströja från boken Sy kläder till småbarnen.
Tyg: Stretchtyg från Ohlssons stuvlåda; stjärnor i gult, lila, blått och grönt på en ljusgrön botten. Lila mudd från Ohlssons.

onsdag, april 29, 2009

Brödkorgar på beställning. Annars trädgård!

Hej hoppsan. Jag som skulle bli bättre på att blogga, men det är SÅ svårt att prioritera det när vädret är som det är - helt underbart!
Tänkte i alla fall få in ett snabbt inlägg om två brödkorgar jag sytt på beställning. Brödkorgarna ska hamna i Dalarna och kravet var att de skulle gå i blått. Sagt och gjort. Jag gjorde två likadana och vände dem åt olika håll. Inget mer att orda om.
I övrigt sitter jag inte sysslolös. Så här års går jag verkligen igång och inspirationen fullkomligt sprutar om mig. Detta gäller dock bara trädgård och blommor så all ledig tid spenderas i trädgården. Där har jag lagt sten, flyttat jord, fixat en rabatt, byggt en spaljé, planterat blommor och marktäckare, sått gräs. Det kan bli bra...



Tyg: Mönstrat gardintyg från Tygvaruhuset. Vitt grövre tyg från samma ställe.
Mönster: Mitt eget som vanligt.