tisdag, juli 28, 2009

Vad ska nu detta bli?

En hög med ved till en mysig brasa? Nej, jag ska faktiskt bygga något av det! Fortsättning följer...

måndag, juli 27, 2009

Prinsessklänningen...

Nu är vi tillbaka efter en vecka i Bohuslän, en familjegrillfest (vilket blir rätt mycket folk eftersom min familj är rätt stor) och ett barnkalas. Phu!

Ville visa den mycket uppskattade prinsessklänningen som Elin fick lagom till sin 4-årsdag. Allt tyg och alla band (förutom dragkedjan och vanlig sytråd) är köpt på rea eller från stuvlådor. Jag utgick från ett Buttericksmönster men gjorde en del förändringar. Till exempel gjorde jag dubbla lager i kjolen - ett för det enfärgade tyget och ett för brokaden. Dessutom lade jag till en V-formad bit i livdelen som jag prydde med spetsband och även puffärmar och den övre kjolen fick spets.

Jag är otroligt nöjd över resultatet även om jag inte lade ner hela min själ i klänningen i och med att den faktiskt ska lekas i. Elin är också mycket nöjd tack och lov även om hon blev lite besviken över färgen till en början. Jag hade nämligen visat henne mönstret och där var klänningen röd så hon trodde att hennes klänning också skulle bli röd. Istället går den i creme-vitt/gult.

By the way - problemet med symaskinen verkade vara SBS - skit bakom spakarna...

Förstora gärna bilderna genom att klicka på dem...

Mönster: Butterick B4320
Tyg: Brokad och enfärgat tyg (vad det nu kan vara - sånt man har i brudklänningar typ) är från stuvlådan på Tygvaruhuset i Norrköping. Spetsband är från Tygaffären i Berga, Linköping.

fredag, juli 17, 2009

Jag lever, jag lovar!

... det är bara det att sladden till min kamera som gör att jag kan föra över bilder till datorn har plötsligt försvunnit. Har en vag misstanke om att jag har en väldigt hjälpsam son som hjälpt till att städa bort den i senaste storstädningen..

Nu börjar det dock bli jobbigt att komma ihåg vad jag har sytt och vad jag egentligen har bloggat om... Får sätta mig ner en dag och gå igenom det ordentligt!

Symaskinen har börjat krångla igen. Samma strul som förra gången så jag måste nog lämna in den. Jag har ju inte ens haft den ett halvår så jag tycker ju inte att den ska protestera så mycket. Men det kanske var värmen igen som den klagade på - 29 grader var det i rummet när den plötsligt tvärvägrade! Tyvärr har affären jag köpte den i endast måndagsöppet nu under semestern. Nu på måndag har jag ingen möjlighet att lämna in den tyvärr :-(

måndag, juli 06, 2009

P.I.F. på posten!

Det damp ner ett paket i brevlådan! Det var Lillofant som skickat en PIF till mig. I paketet låg en jättefin t-shirt som satt som en smäck på Arvid, både i storlek och i färg. Tack så hjärtligt Helena!! Det var uppskattat!

Elin är med på ett hörn och ville visa plåstret hon hade på sin fot (som dessvärre hamnade utanför bild).

Symaskinen självläkte. Och så lite bilder...

Dagen efter att min symaskin havererade utan synbar anledning så tänkte jag lämna in den för lagning. Jag tänkte dock att jag skulle testköra den en gång för att garantera att den fortfarande var trasig. Och kan ni tänka er - den funkade!! Jag undrar vad det var för fel på den, men har konstaterat att den nog bara ville tala om för mig att den behövde en paus. Och vem behövde inte det? Symaskinen kände väl sig överarbetat efter att ha sytt så intensivt och dessutom i 31 gradig värme som vi hade i rummet (f.ö. även sovrummet) på kvällen. Skönt i alla fall att den funkar igen så prinsessklänningsprojektet gör stora framsteg.

Förra veckan, när det var så varmt, sydde jag en pyjamas åt Arvid. Jag tog det tunnaste och svalaste tyget jag hittade i mina gömmor och sydde en kortbent och ärmlös pyjamas åt honom. Tryckknappar och jag är dock något som inte riktigt kommer överens. Det blir alltid fel, något går alltid sönder och det blir sällan snyggt. Trist!

Mönster: Burda 9599 som grund.
Tyg: Stretchjersey från Ohlssons stuvlåda.

torsdag, juli 02, 2009

Neeej!

Igår havererade min symaskin!!

Jag höll som bäst på med att sy på prinsessklänningen när det plötsligt inte ville. Jag försökte felsöka men hittade inget som jag själv kunde laga. Jag kom i alla fall fram till att det är något under undertrådshållaren som knyter sig. Det funkar alldeles utmärkt när man inte har någon tråd alls men så fort jag stoppar i övertråden så verkar den fastna någonstans i maskineriet. Det blev således inte mycket sytt igår trots att jag hade lust till det.

Nu blir det väl att plocka fram gamla symaskinen så att jag blir färdig med klänningen till Elins födelsedag!

onsdag, juli 01, 2009

Lite sytt och lite handlat

Oj, här har man passerat 5000 besökare när man varit borta. Eller borta och borta förresten - bara för att jag inte hunnit/orkat skriva innebär det inte att jag inte har surfat runt och kikat på andras bloggar.

Sytt har jag också gjort! Två kjolar till mig själv har det blivit. Dessutom en kjol och ett hårband till Elin som jag i och för sig sydde för ett tag sedan men som jag inte har bloggat om.

I helgen var vi till Söderköping och jag övertalade familjen om att vi var tvungna att gå in på Jofotex som alla pratar om så varmt. Vid första anblicken tyckte jag inte att det var så mycket men när jag kom till jerseytygerna och muddväven så blev jag paff - så mycket olika tyger. Det var jättesvårt att välja - jag ville ha nästan allt! Det blev dock inte så mycklet handlat. Det var för mycket att välja på, men jag kom i alla fall därifrån med två randiga jerseytyger, ett grått klänningstyg till mig, och ett svart tyg till ett par byxor till mig. Och så lite smått och gått - ett gratismönster, tryckknappar och blixtlås.

När vi stod i kassan sa Elin med sin allra varmaste och kärleksfulla röst
- Mamma, jag ÄLSKAR ...
Sedan hörde jag inte var hon sa men kände att "dig" hade passat bra in. Jag frågade vad hon sa och hon säger igen men samma kärleksfulla röst
- Jag sa, jag ÄLSKAR rosa!

Lite snopet var det allt :-)

Jag har börjat sy på projektet prinsessklänning. Jag hade ju en omröstning på min blogg för väldigt länge sedan där jag frågade vilket mitt nästa projekt skulle bli. Prinsessklänning fanns med som alternativ men vann gjorde virkväskan. Nu har det inte blivit någon virkväska eftersom lusten försvann och tiden också i och med att jag fick ett nytt uppdrag på jobbet. Nu blir det dock en prinsessklänning trots allt eftersom Elin fyller år snart och har vid flertalet tillfällen frågat efter prinsessklänningen. Så nu sys det för fulla muggar.