söndag, mars 08, 2009

Socka nr 2 klar

Andra sockan gick mycket lättare. Jag fick bättre ordning på stickningen kring hälen och jag har definitivt gjort framsteg. Kul. Nu ska bara ändarna fästas så är de klara. Inser också att det måste bli lite kallt innan det får bli vår så att Arvid får möjlighet att använda sockarna. Nästa år är de säkerligen för små!

Jag hade lite tur också. Jag hade en del garn kvar på första nystanet så jag tänkte att jag skulle börja med att använda upp det för att sedan skarva med det nya nystanet. Men första nystanet räckte precis. Ni kan se på bilden hur mycket som blev kvar av nystanet. Jag har inte klippt av tråden utan det är änden på nystanet! Tur va?!

Nu har jag också klarat en personlig utmaning. Jag har bestämt mig för att lära mig läsa stickbeskrivningar och detta var alltså steg 1. Och det gick ju bra och sporrar mig att testa fler beskrivningar.

Mönster: Svarta Fårets raggsocksmönster (97).
Garn: Svarta Fårets raggsockgarn, färg 01 (gråvit). 70% ull, 30% polyamid.
Stickor: Strumpstickor strl 4.
Tvättråd: 40 grader, strykning (2 prickar), ingen tumling.

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Härligt jobbat, det blev superfina tycker jag.

Hopppas du får en fin måndag, kram/Veronica

Cantina sa...

Tack Veronica! Det kändes bra att ha vågat mig på att sticka efter mönster. Nu är jag sugen på mer!
Du får också ha en jättefin dag!

Veronica Tingvall sa...

Tyvärr vet jag inte vad det är för garn jag stickar handledsvärmarna i. Det kom i härva och så har jag nystat det utan att spara några lappar. Det är synd för jag skulle vilja ha en härva till...

Hoppas du har en fin dag
Kram/Veronica