lördag, juni 20, 2009

Viktig beställning

Först och främst - hoppas att ni alla haft en trevlig och solig midsommar precis som jag.

Idag har hela familjen varit mosiga. Det tar på krafterna att vara uppe länge och inte sova hemma. När vi kom hem idag straxt efter lunch bröt Elin ihop för att hennes favoritlinne var smutsigt. Jag lovade henne att jag skulle sy ett nytt åt henne och plockade fram alla mina stretchiga tyger och lät henne välja. Hon valde, givetvis, det enda rosa jag hade, vilket var ett rosa tyg med fjärilar på. Mudden bestämde jag skulle vara vit för det var det enda jag hade hemma som matchade.

Nästa steg var att plocka fram ett mönster och jag letade och letade men insåg till slut att jag inte hade något mönster på linnen. Suck. Men lovat är lovat så ett linne skulle det bli. Jag tog till slut ett klänningsmönster som jag ändrade tills jag trodde att det skulle bli bra.

Sömnaden löpte på även om barnen var otroligt kinkiga och träliga. Elin, som berättade för pappa att linnet var beställt, blev nöjd med resultatet även om hon tyckte att det nog var mer en kortärmad tröja än ett linne. Hon beställde genast ett par tights och en kjol. Tightsen ville hon ha med en gång men jag lyckades förhala leveransen ända tills i morgon bitti. Nu är inte tightsen helt klara eftersom jag
1. insåg att jag inte hade något mönster där heller utan fick förminska ett mönster i strl 128 till strl 104/110 (kan ju bli hur som helst) och har ännu inte provat om de passar.
2. midja och benlängd behöver kontrolleras innan de sys ordentligt.
Dessutom vet jag inte om tyget räcker till en kjol. Kanske med ett eget mönster och lite trixande...

Här är bilderna i alla fall. Jag är nöjd med resultatet, speciellt eftersom jag inte hade något mönster till vare sig linne eller tights. Det enda jag ska ändra på är att dra in kanten mot ärmarna i linnet något så att de inte går så långt ut.


Linnet

Tightsen.
Som bakgrund ser ni ett kommande projekt - en kungamantel

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Det blev ju hur fint som helst, vad duktig du är.
Kram/veronica

Evas Passion sa...

komplimanger!!!Du ar ju otroligt duktig!!Jattefint!!!

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Vad kul med en sån "viktig" beställning.
Fint linne och tights.

Cantina sa...

Tack!!