onsdag, december 10, 2008

Håruppsättning

Efter smyckespartyt igår skyndade jag mig till julbordet med jobbet. Det var väldigt trevligt! Under middagen fick jag frågan om jag var duktig på att sätta upp hår. Inte alls, svarade jag eftersom den enda erfarenhet av håruppsättningar jag har är på mig själv vid något nyår någon gång då och då (alltså väldigt sällan) med tveksamt resultat.

Varför frågan kom upp var för att en arbetskamrat har fått äran att ikväll få gå på Nobelmiddagen och hans flickvän hade frågat honom om inte han kunde hjälpa henne med håret inför den. Som student ville hon väl spara in på den kostnaden! Han hade tvärvägrat!

Han frågade några andra tjejer på julbordet om råd och de hade genast sagt att jag nog skulle kunna hjälpa till. Jag som är så kreativ och pysslig, tänkte de! Jag vägrade också först, men när jag fick klart för mig att hans flickvän var nöjd med ALL hjälp hon kunde få och att alternativet var att min arbestkamrat faktiskt var tvungen att rycka in veknade jag. Troligtvis skulle inte han göra det bättre och jag behövde ju egentligen bara vara en hjälpande hand.

Idag, på förmiddagen, kom arbetskamratens flickvän förbi och jag frågade vad hon hade tänkt och hon hade inte tänkt alls. Jag fick fria händer. OJ!!

Jag satte igång och när jag, någon timme senare, var färdig var jag själv väldigt nöjd med resultatet!! Speciellt med tanke på tidigare erfarenhet! Och tjejen var också nöjd lät det som (ja, vad skulle hon säga?). Tänk vad mycket lättare det är att sätta upp någon annans hår än sitt eget! Jag hoppas att det håller hela kvällen!

4 kommentarer:

Anna-Snoddas sa...

Blev ju jättesnyggt! Fint med pärlorna!

Cantina sa...

Tack. Jag blev som sagt helnöjd själv och faktiskt lite förvånad över mitt eget kunnande!

Retro Elephant sa...

"amatör" tsihihi, sääkert! Det blev ju hur fint som helst!¨

Cantina sa...

:-)