tisdag, december 09, 2008

Vissa dagar är sämre än andra...

Alltså! Vissa dagar ska man bara lägga ner hela skapandet! Igår filurade jag i bilen hem på vad jag skulle pyssla med när barnen hade gått och lagt sig. Jag tänkte att jag skulle sy ett brödfat. På kvällen hade jag dock glömt bort detta och satte mig och virkade istället. Det skulle jag aldrig ha gjort! Jag försökte virka en dammsugare igen men även denna blev helt knasig. Den tredje på raken. Undrar verkligen vad jag gör för fel.

I alla fall blev det lite positivt när min man kom hem efter ett besök hos sina föräldrar och min svärmor hade skickat med en tidning - Allers Jultidning! Tack snälla svärmor! I tidningen fanns en virkad blomma som jag genast gav mig på. Och det gick riktigt bra. Ett tag... Jag hade lagt tidningen över garnerna. Det ena nystanet var nytt och det andra var det bara en liten stump kvar av. Jag såg inte att jag tog änden av nystanet som det naturligtvis inte fanns så mycket kvar av. Helt plötsligt fanns det inget garn kvar att virka av. Snopet var det och då orkade jag inte ta tag i det utan struntade i alltihop istället.

Då kom jag på att jag ju faktiskt skulle ha sytt och inte virkat men då var det för sent. Det var dags att sova! Jag tror att jag har lite för mycket projekt i huvudet just nu. Jag skulle behöva skriva ner allt och planera vad jag faktiskt ska göra. Lätt att det annars bara blir fel och man sitter och grejar med en trälig dammsugare istället för att göra något som faktiskt är tänkt att bli färdigt till jul! Förvisso hade jag ju tänkt att virka 4 dammsugare till julklapp, men det kanske bara blir en...

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Attans vad tråkigt men ge inte upp. Det blir säkert bättre ikväll:-)
Lycka till /Veronica

Cantina sa...

Jag hoppas verkligen det för såna här motiga dagar vill man bara lägga bakom sig!

Marie sa...

Ge inte upp. Du kan ju virka dammsugare. Men jag håller med...visa dagar blir ingenting bra. Jag har också virkat blomman i Allers jultidning. Den blev söt :)
Jag har också alldeles för många projekt i huvudet...inatt kunde jag knappt sova för att det snurrade runt olika alster i huvudet på mig... Man är nog inte riktigt klok...:D
Jag ska följa ditt tips om att skriva ner vad jag har tänkt göra för något.
Testa att virka dammsugaren som är i kakboken jag tipsade om. Kanske blir bra då.

Hej så länge!

Cantina sa...

Jag såg dina blommor och där var där jag blev sugen! Gulligt av min svärmor att tänka på mig när hon själv köpt tidningen!
Jag tror att det kan vara ganska bra att skriva ner vad man tänkt göra. Inte bara som kom-ihåg utan mer som en projektplan. Låter lite väl ambitiöst, men risken är ju att man annars gör som jag - pillar lite här, grejar lite där, ingenting blir klart!
Känner verkligen igen mig i ditt sovproblem - jag är där nästan varje kväll :-D