onsdag, maj 13, 2009

Andra dagisväskan klar

Igår sydde jag Elins dagisväska. Den blev lika bra som Arvids fast då i andra färger. Elin packade den själv i morse och hängde den på armen och verkade känna sig så duktig. Det var hon också.

Det var inga problem att sy den förutom att jag skyndade mig lite. Klippte ut ett rött E innan jag insåg att den skulle vara rosa. Sydde sedan ihop hela sidorna på fordret och glömde göra ett vändhål. Men jag insåg mitt misstag och allt rättades till och till slut blev allt bra.

Efter att ha sytt klart dagisväskan började jag knåpa på ett projekt jag haft i huvudet ett längre tid. Det är ett tredelat set och jag började med kjolen. Jag visste precis hur jag ville ha kjolen men hade inget mönster till den. Jag började istället skissa på ett eget mönster och efter många om och men så började jag klippa i tyget. Eftersom jag inte hade någon mönsterbeskrivning att gå efter så blev det en hel del lösningar på vägen och resultatet blev inte riktigt så som jag hade tänkt. Dessutom blev den något för kort tror jag så vi får se hur jag gör. Kanske gör om alltihop. Jag är inte riktigt färdig än så ni får inte se någon bild på det men det kommer så fort jag är klar.

E som i Elin
Mönster och tyg: Samma som väskan till Arvid.

2 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Vilka fina.
Jag tror ofta att mina egna idéer och möster ska bli jättebra så börjar jag klippa och det blir inte alls som jag har tänkt mig.... men övning ger väl färdighet.
Kram/veronica

Cantina sa...

Tack! Jag känner så igen mig i det du skriver. Man har en bild i huvudet och tänker "hur svårt kan det vara?" Sedan blir det snarare pannkaka än våfflor av alltihopa!