söndag, maj 10, 2009

Större utomhusprojekt och mindre inomhusprojekt

Vilken helg! Vi har påbörjat ett altanbygge i trädgården och var och köpte både reglar, trallvirke och grus i lördags morse. Barnen fick vara hos farmor och farfar tack och lov. Altanen ska byggas på förra årets projekt - en terass byggd på en mur.På eftermiddagen öste jag grus för glatta livet och jämnade till ytan. Det tog en enorm tid enligt mig själv och jag var rejält slut när det var klart.

Nästa steg var reglar. Det gjordes i går även om vi inte hann klart. Det tog sin lilla tid eftersom vi inte har en rektangulär yta utan det är mycket vinklar och vrår som måste reglas upp. Vi "råkade" även köpa en rejäl cirkelsåg med bord och jag tackar gudarna för denna underbara tingest. Tänk att såga med vanlig fogsvans - då hade det tagit hela sommaren att få det klart. Och även om det hela är mitt projekt fick jag mycket hjälp av min man när vi nu hade en sån avancerad och manlig maskin. Det var ju inte en nackdel är klart!

Gruset på den kommande altanen lagd. Nästa steg är reglar.

Nu ikväll var jag lite ruggig så jag ville inte vara ute och jobba. Dessutom var maken inte hemma så jag prioriterade bort det. Istället satte jag mig vid symaskinen och sydde en dagisväska till Arvid. En mycket välbehövlig sådan eftersom han ingen har. Jag blev rätt nöjd och det kommer att bli en motsvarande i rött och rosa till Elin. Egentligen är jag emot typiska tjej- och killfärger men just i det här fallet kände jag att det var bäst att göra det så enkelt som möjligt för min man när han ska forsla 2 barn med respektive dagisväska till dagis som i nuläget inte ens är samma dagis. Nu är det ju killfärg och ett A till Arvid och motsvarande till Elin så det ska väl maken klara av även om han inte fått sitt kaffe :-)

Tyget är i alla fall vanligt bomullstyg och den är även fodrad även om inte det syns på bilden. För att piffa till den lite använde jag en dekorsöm på symaskinen.
A som i Arvid
Tyg: Vanligt bomullstyg i turkost och ljusblått från Tygfabriken.
Mönster: Baserat på ett mönster från Ottobres hemsida, men både förlängt och ändrat handtag... Inte mycket kvar av grundmönstret.

2 kommentarer:

Helena sa...

Vad fin altanen ser ut att bli! Du får visa bilder när den är klar.

Cantina sa...

Självklart!